Βόλος: Γονείς μαθητών δεν άφησαν τα παιδιά τους να μεταβούν στο σχολείο

Βόλος: Γονείς μαθητών δεν άφησαν τα παιδιά τους να μεταβούν στο σχολείο

Τουλάχιστον δεκαπέντε ήταν χθες οι περιπτώσεις γονέων που δεν άφησαν τα παιδιά τους να μεταβούν στο σχολείο, επειδή δεν ήθελαν να φορέσουν μάσκα. Μάλιστα κάποιοι κατέθεσαν και ένα τρισέλιδο έγγραφο που εξηγεί τους λόγους. Επίσης υπήρξαν και ελάχιστοι καθηγητές που αρνήθηκαν φορέσουν μάσκα.

Το κίνημα των «αρνητών των μασκών» μπορεί να έχει ελάχιστους εκφραστές μέχρι στιγμής στη Μαγνησία, ωστόσο έκανε την εμφάνισή του. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δύο Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνολικά δεκαπέντε μαθητές δεν προσήλθαν στα σχολεία τους χθες για να κάνουν μάθημα, επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν να φορέσουν μάσκες.

Σε σύνολο 25.000 μαθητών στη Μαγνησία η ύπαρξη 15 τέτοιων περιπτώσεων είναι ασφαλώς πολύ μικρή, ωστόσο εκπαιδευτικοί φοβούνται, μήπως τις επόμενες μέρες λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε χαρακτηριστικά στο e-thessalia πως «σε ορισμένους γονείς υπάρχει παραπληροφόρηση. Είχαμε χθες περίπου δεκαπέντε περιπτώσεις μαθητών που δεν προσήλθαν, γιατί δεν ήθελαν οι γονείς να φορούν μάσκες. Και ακούσαμε διάφορες ερμηνείες για αυτή την απόφασή τους, όπως ότι η χρήση της μάσκας θα είναι μόνο για δεκαπέντε μέρες και μετά το μέτρο θα καταργηθεί, ή ότι το παιδί τους, αν ασθενήσει και είναι στο σχολείο, θα έρθουν κάποιοι και θα τα πάρουν. Όλα αυτά φυσικά και δεν στέκουν. Μάλιστα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ένα κείμενο που το καταθέτουν για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους, αλλά δεν έχει καμία ισχύ για το υπουργείο».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως σε γενικές γραμμές όλα κυλούν ομαλά στα σχολεία και οι μαθητές προσέρχονται με μάσκα. Υπήρχαν βέβαια και κάποια παιδιά που πήγαν χωρίς μάσκες στα σχολεία, αλλά τους τις έδωσαν εκεί οι εκπαιδευτικοί και αμέσως μπήκαν για μάθημα.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας τόνισε πως «μόνο ένας γονέας δεν θέλησε να στείλει το παιδί του στο σχολείο, επειδή αντιδρά στη χρήση μάσκας και κατέθεσε και ένα τρισέλιδο κείμενο που το δικαιολογεί. Ωστόσο από το υπουργείο παιδείας δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, και θα μπουν κανονικά απουσίες».

Στη δευτεροβάθμια υπάρχουν και ελάχιστοι καθηγητές που δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα. «Είναι ελάχιστοι αυτοί οι καθηγητές που μας δήλωσαν πως δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα στο σχολείο. Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους και τους εξηγούμε ότι ως δημόσιοι υπάλληλοι που είναι, θα πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο».

Στο μεταξύ ένας μαθητής σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βόλου δυσφόρησε από τη χρήση μάσκας και ζήτησε από τη διεύθυνση να τη βγάλει, γιατί είχε αρχίσει να ζαλίζεται. Το περιστατικό αυτό συνέβη χθες το πρωί και, ενώ είχαν γίνει δύο ώρες μαθήματος.

Ειδοποιήθηκαν οι γονείς και ο μαθητής αποχώρησε για το σπίτι του. Πάντως από τη διεύθυνση του σχολείου αναφέρθηκε πως εφόσον ο μαθητής δυσφορεί και ζαλίζεται με τη χρήση της μάσκας, θα εξεταστεί η προοπτική της παρακολούθησης των μαθημάτων από τον ίδιο χωρίς μάσκα, ώστε να μπορεί να συμμετέχει κανονικά στη διδασκαλία εντός σχολείου.

Για να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για όλα τα τελευταία ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ πάτησε εδώ.


Διαβάστε ακόμη στα "Σχολικά Νέα":