Στο πλευρό των μαθητών ο Σύλλογος Διδασκόντων στο Σταυράκειο Λύκειο και στο Γυμνάσιο Ανωγείων

Στο πλευρό των μαθητών που πραγματοποιούν κατάληψη στο Σταυράκειο Λύκειο και στο Γυμνάσιο Ανωγείων, τάσσεται η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Οι καθηγητές δηλώνουν ότι δεν θα εφαρμόσουν την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως σύμφωνα με την οποία θα προσμετρούνται οι απουσίες μαθητών στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης κατά τη διάρκεια των καταλήψεων.

Σε σχετική ανακοίνωση, του Σταυρακείου Λυκείου και του Γυμνασίου Ανωγείων τάσσονται στο πλευρό των μαθητών οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή στοχοποιεί μαθητές και καθηγητές.

Παράλληλα, καταγγέλλουν μεταξύ άλλων «την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, τα πολυπληθή τμήματα (25 μαθητές ανά τάξη κατά μέσο όρο), συνεχόμενα δίωρα διδασκαλίας με μάσκες (να σημειωθεί εδώ ότι οι μαθητές τις προμηθεύτηκαν οι ίδιοι καθώς αυτές που μοιράστηκαν από το Υπουργείο ήταν ακατάλληλες), έλλειψη υπολογιστών και τάμπλετ (πολλά παιδιά εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας είτε δεν μπορούν να προμηθευτούν τον εξοπλισμό είτε δεν διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο προκειμένου να παρακολουθήσουν τα τηλεμαθήματα)».

Για να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για όλα τα τελευταία ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ πάτησε εδώ.


Διαβάστε ακόμη στα "Σχολικά Νέα":