Πλέον μπορούν όλοι να έχουν εικόνα για τα κλειστά σχολεία στην Ελλάδα, λόγω κορωνοϊού, μέσα από ένα γράφημα που «χαρτογραφεί» όλη την Ελλάδα.

Εφαρμογή για τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού

Το iMEdD Lab, που δημιούργησε τη διαδραστική εφαρμογή για την εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα και τον κόσμο, παρουσιάζει ένα νέο γράφημα που ανανεώνεται δύο φορές την ημέρα και αποτυπώνει τα σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή ή μερική αναστολή λειτουργίας (τμήματα ή ολόκληρες τάξεις) εξ αιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού και όσα επαναλειτουργούν, στην Ελλάδα αλλά και την Αθήνα.

Πώς λειτουργούν οι χάρτες

Με πέρασμα του ποντικιού (mouse over) επάνω από οποιαδήποτε κουκίδα στον χάρτη, εμφανίζεται η καταληκτική ημερομηνία της προγραμματισμένης αναστολής λειτουργίας στην εκάστοτε σχολική μονάδα, όπως και τα τμήματα ή οι τάξεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, σε περιπτώσεις σχολείων υπό μερική αναστολή.

Με «scroll», οι χρήστες μπορούν να κάνουν ζουμ στην περιοχή ενδιαφέροντός τους στον χάρτη.

Με διπλό «κλικ», οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μόνο μία από τις κατηγορίες κατάστασης των σχολείων (ολική αναστολή, μερική αναστολή, επαναλειτουργία), ώστε να δουν μόνο τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες να αποτυπώνονται στον χάρτη. Αποεπιλογή / επιλογή κατηγορίας, επίσης, γίνεται με αριστερό «κλικ».

Δείτε παρακάτω τον χάρτη με τα σχολεία σε αναστολή λειτουργίας ανά την Ελλάδα

Δείτε παρακάτω τον χάρτη που είναι εστιασμένος στα κλειστά, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Με το κόκκινο χρώμα: Ολική Αναστολή

Με πράσινο χρώμα: Μερική Αναστολή

Με κίτρινο χρώμα: Επαναλειτουργία

Για να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για όλα τα τελευταία ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ πάτησε εδώ.


Διαβάστε ακόμη στα "Σχολικά Νέα":