Λεωφορείο στην Κρήτη άφησε 15 μαθητές στο δρόμο

Λεωφορείο στην Κρήτη άφησε 15 μαθητές στο δρόμο

Δεκαπέντε μαθητές του 7ου Γυμνασίου Χανίων, στον Κουμπελή, αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν στα Κουνουπιδιανά, αντί για τα σπίτια τους, σε Χωραφάκια και Σταυρό.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Γονέων Χανίων και του προέδρου, Γρηγόρη Γκουλούση, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου άκουσαν τον οδηγό να τους λέει να αποβιβαστούν και να περιμένουν το λεωφορείο της γραμμής. Τελικά, οι μαθητές ειδοποίησαν τους γονείς τους και εκείνοι τους πήγαν στα σπίτια τους με ίδια μέσα.

Σε επικοινωνία του “zarpanews” με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης, Γιάννη Καψανάκη, δόθηκε η εξήγηση για το περιστατικό.

Ο κ. Καψανάκης αποδέχθηκε ότι το περιστατικό πράγματι συνέβη και ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς εκ μέρους των  ΚΤΕΛ. Εξήγησε δε, ότι αιτία ήταν η κακή συνεννόηση μεταξύ ΚΤΕΛ και σχολείου. Όπως είπε, δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση για την ακριβή ώρα που θα σχολούσαν τα παιδιά, και, καθώς είναι οι πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων, σχόλασαν νωρίτερα.

Αποτέλεσμα ήταν να μπουν σε άλλο λεωφορείο, και ο οδηγός του δεν μπορούσε να αλλάξει το προγραμματισμένο δρομολόγιο, με αποτέλεσμα να τους υποχρεώσει να κατεβούν στα Κουνουπιδιανά.

Ο κ. Καψανάκης διαβεβαίωσε ότι από αύριο θα υπάρχει μισθωμένο ειδικό λεωφορείο για τα παιδιά του 7ου Γυμνασίου που χρειάζονται μεταφορά σε οικισμούς στο Ακρωτήρι. Θα προστίθενται δε, όσα δρομολόγια χρειαστούν για τη σωστή μεταφορά των μαθητών σε όλη την Π.Ε. Χανίων

Για να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για όλα τα τελευταία ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ πάτησε εδώ.


Διαβάστε ακόμη στα "Σχολικά Νέα":