Καταλήψεις Σχολείων: Δεκάδες Σχολεία σε Πάτρα και Αγρίνιο υπό κατάληψη!

Οι μαθητές ζητούν ολιγομελή τμήμα και αποστάσεις λόγω της πανδημίας

Πολλά είναι πλέον τα σχολεία της Πάτρας τα οποία είναι υπό κατάληψη. Οι μαθητές έβαλαν λουκέτα ζητώντας διαφορετικά μέτρα κατά της πανδημίας- εκτός από τη χρήση μάσκας- όπως είναι τα ολιγομελή τμήματα και η τήρηση  των αποστάσεων.

Και μπορεί στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας να είχε μπει λουκέτο σε 11 σχολεία, σήμερα όμως το νούμερο είναι τουλάχιστον τριπλάσιο.

Σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται υπό κατάληψη 39 σχολεία στην Πάτρα.  

Να σημειώσουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν και εντάσεις. 

Πιο συγκεκριμένα διαπληκτισμοι σημειώθηκαν στο 1ο και 7ο ΕΠΑΛ, αναφέρει το thebest.

Υπό κατάληψη σχολεία και στο Αγρίνιο

Οι καταλήψεις στην πλειοψηφία τους γίνονται για την 7η επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 Σεπτεμβρίου 2013).
Πρόκειται για καταλήψεις που ήταν προγραμματισμένες για την περασμένη Παρασκευή ωστόσο ματαιώθηκαν καθώς τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Σε δύο περιπτώσεις σχολείων ωστόσο-Παραβόλα και Καινούργιο- οι μαθητές επικαλούνται και το ζήτημα των μασκών. Αντιφασιστική χαρακτηρίζουν την κατάληψη τους οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου που ανήρτησαν πανό και σχετική ανακοίνωση. “Αυτό δεν είναι το μόνο έγκλημα της Χρυσής Αυγής . Ευθύνεται και για άλλες δολοφονίες, επιθέσεις και κηρύγματα μίσους κατά μεταναστών και δημοκρατικών ανθρώπων”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειωτέον πως προγραμματίζεται και μαθητική συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

Κατάληψη γίνεται στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγείρας

Η ανακοίνωση των μαθητών του 3ου Λυκείου Αγρινίου:

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, οι μαθητές του 3ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου πραγματοποιούμε σήμερα αντιφασιστική κατάληψη του σχολείου.

Αυτό δεν είναι το μόνο έγκλημα της Χρυσής Αυγής. Ευθύνεται και για άλλες δολοφονίες, επιθέσεις και κηρύγματα μίσους κατά μεταναστών και δημοκρατικών ανθρώπων. Σήμερα η εγκληματική οργάνωση είναι σε κάμψη και η κύρια ανησυχία των υπόδικων στελεχών της είναι να πέσουν στα μαλακά ενόψει του αποτελέσματος της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο η ανάγκη για σκληρό αντιφασιστικό αγώνα δεν έχει πάψει να υπάρχει. Όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά των μεταναστών, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των αγωνιζόμενων ανθρώπων, όσο συντηρείται ο εθνικισμός και ο θρησκευτικός φανατισμός ο κίνδυνος ακροδεξιάς εκτροπής είναι ορατός. Άρα και η μαχητική αντιφασιστική δράση επιβεβλημένη.

Αυτή την πορεία ακολουθούμε κι εμείς λοιπόν και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ναζί της Χρυσής Αυγής. Η μόνη θέση που τους αξίζει είναι η φυλακή!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
!!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

Για να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για όλα τα τελευταία ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ πάτησε εδώ.


Διαβάστε ακόμη στα "Σχολικά Νέα":