Επιστολή- Κάλεσμα προς τους γονείς του 5ου Γυμνασίου Χανίων

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, στις 12:30 το μεσημέρι τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόρριψη του αιτήματος δημιουργίας 5 τμημάτων στην Α΄ τάξη, 5 τμημάτων στη Β΄ τάξη και 4 τμημάτων στη Γ΄ τάξη του σχολείου.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς, στο σχολείο υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες για τη λειτουργία 14 τμημάτων. Τονίζουν επίσης, ότι, ενώ αρχικά για το αίτημά τους υπήρξε δέσμευση του Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων για θετική εισήγηση στην Περιφέρεια, τελικά απορρίφτηκε.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

ΘΕΜΑ: Επιστολή- Κάλεσμα προς τους γονείς του 5ου Γυμνασίου Χανίων.

Αγαπητοί γονείς,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Χανίων, μετά από επανειλημμένα αιτήματα καθώς και επιστολή διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων και στον Περιφ/κό Διευθυντή Εκπ/σης Κρήτης, με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, της Ένωσης Γονέων Χανίων και της ΕΛΜΕ Χανίων, παρακάλεσε για την επανεξέταση του αιτήματος δημιουργίας 5 τμημάτων στην Α΄ τάξη, 5 τμημάτων στη Β΄ τάξη και 4 τμημάτων στη Γ΄ τάξη του σχολείου μας.(κι όχι περικοπή κι αυτών που υπήρχαν)

Είναι εμφανές ότι μέσα σε συνθήκες πανδημίας το έλλειμμα του αριθμού μαθητών για τη συγκρότηση του αριθμού των τμημάτων που αιτούμαστε είναι εξαιρετικά μικρό, τη στιγμή μάλιστα που στο σχολείο υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες για τη λειτουργία 14 τμημάτων.
Σχετικά με τις ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του σχολείου καλύπτουν στις περισσότερες ειδικότητες τις ανάγκες των 14 τμημάτων. Επομένως, τα ελλείμματα δεν είναι μεγάλα και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν τρόποι κάλυψής τους.

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε εκ νέου ότι με τη συγκρότηση 4 τμημάτων στην Α΄ και Β΄ τάξη ο αριθμός των μαθητών ανέρχεται στα 25-26 άτομα. Σε τρία (3) τμήματα αυτών των τάξεων (Α’ και Β’) λειτουργεί και τμήμα ένταξης οπότε στην αίθουσα εκτός από τον εκπ/κό του τμήματος προστίθεται και ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, ενώ σε τέσσερα (4) τμήματα από αυτά υπάρχει και εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης μέσα στην τάξη.

Ενώ αρχικά για το αίτημά μας υπήρξε δέσμευση του Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων για θετική εισήγηση στην Περιφέρεια, το αίτημα απορρίφτηκε!!!!

Σε ένα σχολείο λοιπόν που διαθέτει επαρκή αριθμό αιθουσών διδασκαλίας είναι παράλογο να συνωστίζονται τόσα άτομα σε μία αίθουσα, παραβιάζοντας τους υγειονομικούς κανόνες του υπουργείου και των ειδικών.

Για τις ανάγκες των παιδιών μας για μόρφωση και ασφάλεια σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες χρειαζόμαστε με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία χωρίς να μετακυλύεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Εξάλλου, μαζί με τους εκπαιδευτικούς πάντα, διεκδικούμε:

Τάξεις μέχρι 15 μαθητές .Επαρκές μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων. Αύξηση του κονδυλιού της σχολικής επιτροπής για αναλώσιμα(Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.). Αποπεράτωση της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων μας με παράλληλο έλεγχο στην στατικότατα των κτηρίων. Λόγω μη πραγματοποίησης Σχολικών Εκδρομών για τη φετινή σχολική χρονιά, άμεση επιστροφή του συνόλου των χρημάτων σε όλους τους γονείς που καταχρηστικά παρακρατήθηκαν από τα τουριστικά γραφεία μέσω ΠΝΠ της κυβέρνησης. Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους µαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού. Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις προσωπικού, δημιουργία ΜΕΘ και επανασύσταση της Σχολιατρικής Υπηρεσίας.

Αγαπητοί γονείς,

Η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία είναι επιβεβλημένη για όλους τους μαθητές. Είναι αναγκαία για μορφωτικούς και παιδαγωγικούς λόγους, για αναπλήρωση της περσινής μαθησιακής διαδικασίας, για λόγους ομαλής συνέχισης της κοινωνικοποίησης τους και συγκρότησης της προσωπικότητας τους που διαπλάθεται σε αυτές τις ηλικίες.

Ως γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα για να μη γίνει η διαχείριση της πανδημίας αφορμή για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες.

Διεκδικούμε το σχολείο μας, που διαθέτει επαρκή αριθμό αιθουσών διδασκαλίας να μην τις αφήσουν άδειες, ενώ σε άλλες θα συνωστίζονται τα παιδιά μας. 5 στην Α’, 5 στην Β’ και 4 στην Γ’, τμήματα ανά τάξη.

Γι αυτό καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο Παρασκευή 18/9 στις 12 :30 στα Γραφεία της Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων στην Γκερόλα.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα.

Είναι θέμα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Χανίων»

Για να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για όλα τα τελευταία ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ πάτησε εδώ.


Διαβάστε ακόμη στα "Σχολικά Νέα":