Δεν θα μπαίνουν στην αίθουσα οι μαθητές που δεν θα έχουν μαζί τους δήλωση με αρνητικό τεστ Κορωνοιού – Ούτε θα κάνουν τηλεκπαίδευση

Eurokinissi

Υποχρεωτική θα είναι η προσκόμιση από τους μαθητές στο σχολείο δήλωσης των γονιών τους ή κηδεμόνων ότι το self test που έκαναν είναι αρνητικό.

Οι μαθητές δεν θα φέρουν μαζί τους τη δήλωση θα αποκλείεται η είσοδος στην αίθουσα , ενώ δεν θα κάνουν ούτε τηλεκπαίδευση.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των συντακτών Υγείας.

Έως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες από self test, η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση από τους μαθητές Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς,   δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κος Κοντοζαμάνης είπε για τα self-test Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει ακόμη ένα όπλο στην μάχη της πανδημίας Η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self tests ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, 7 Απριλίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων ως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου, 16 ως 18 ετών και τους εκπαιδευτικούς. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος αυτό θα δηλώνεται στην πλατφόρμα slftesting.gov.gr, η οποία είναι στον αέρα αλλά θα λειτουργήσει την ερχόμενη Τετάρτη και θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται μήνυμα για τη διενέργεια επαναληπτικού test από επαγγελματία υγείας.

Οσοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self-test και εφόσον είναι αρνητικό θα δηλώνουν ότι το έκαναν με Υπεύθυνη Δήλωση. Οι μεν εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί για λογαριασμό τους, οι δε γονείς και κηδεμόνες για λογαριασμό των μαθητών.

Τα self-test θα γίνονται αποκλειστικά κατ οίκον από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα. Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθόλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύει στον υπεύθυνο καθηγητή που είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.

Οσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουν ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου δωρεάν σε δημόσια δομή. Η λίστα των δομών θα αναγράφεται στον σχετικό ιστότοπο, προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.

Οι μαθητές που δεν θα κατέχουν την υπεύθυνη δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος του self-test, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα, ούτε και θα υπάρχει δυνατότητα Τηλεκπαίδευσης.

Για να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για όλα τα τελευταία ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ πάτησε εδώ.


Διαβάστε ακόμη στα "Σχολικά Νέα":