Αύριο η νέα απόφαση για το άνοιγμα των Σχολείων στην Πέλλα

Αύριο η νέα απόφαση για το άνοιγμα των Σχολείων στην Πέλλα

Αύριο Παρασκευή θα ληφθεί νέα απόφαση σχετικά με το εάν θα ανοίξουν από τη Δευτέρα τα σχολεία στην Πέλλα, τα οποία έμεινα κλειστά έπειτα από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Στις εκπαιδευτικές δομές που λειτουργούν στην Κεντρική Μακεδονία δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό ή μαθητή, σύμφωνα με την συνολική εικόνα που έχει από τους τοπικούς διευθυντές η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Αλέξανδρο Κόπτση, ο οποίος μίλησε στο ΑΜΠΕ, τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης από τον κορονοϊό, όπως έχουν εξειδικευτεί βάσει των εισηγήσεων και οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι της COVID-19 εφαρμόζονται χωρίς προβλήματα στις σχολικές μονάδες, ενώ οι αντιδράσεις στη χρήση μάσκας έχουν «μία περιορισμένη δυναμική» και «συζητούμε με τους μαθητές και τους γονείς, ώστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση, να απαντηθούν με τον διάλογο οι ανησυχίες».

Μαθητές επτά σχολικών μονάδων στη Δυτική Θεσσαλονίκη προχώρησαν σήμερα σε καταλήψεις αντιδρώντας στη χρήση μάσκας και ζητώντας λειτουργία των σχολείων με ολιγομελή τμήματα. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόπτσης, «στις περισσότερες περιπτώσεις έληξαν οι καταλήψεις σε δύο ώρες».

«Σήμερα είχαμε τηλεδιάσκεψη όλοι οι διευθυντές εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία με τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και με όλους τους διευθυντές δημόσιας υγείας των περιφερειακών ενοτήτων για κοινή αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων, τη διαχείριση περιστατικών. Είμαστε σε ετοιμότητα», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης.

Σχετικά με την αναπλήρωση των κενών εκπαιδευτικών, τα οποία έχουν καταγραφεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των προσλήψεων αναπληρωτών ο κ. Κόπτσης γνωστοποίησε πως έχει αποσταλεί η επικαιροποιημένη λίστα με τις ελλείψεις στο υπουργείο Παιδείας και τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση των διορισμών.

Για να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για όλα τα τελευταία ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ πάτησε εδώ.


Διαβάστε ακόμη στα "Σχολικά Νέα":